Inwoners Besteo

Inwoners Besteo

Inwoners Best en Omgeving

Om het laatste nieuws goed voor en door inwoners van Best en omgeving te laten plaatsvinden ben ik dit blog gestart. Suggesties altijd welkom. Voor meer evenementen kunt u terecht op www.inwonersbestenomgeving.nl/evenementen.

Cursus waterleven

Laatste NieuwsPosted by Diana Tue, May 23, 2017 15:59:03

Van: Robine Deleij (06-23541093)

Bernard van Duijnhoven (06-20127558)

Een cursus over wat water zo bijzonder maakt

door Rini Kerstens

INV Best houdt vanaf 15 juni 2017 een drieweekse minicursus “leven in en om het water”. Deelnemers ontdekken aan de hand van voorbeelden wat het waterleven van zowel planten als dieren, zo bijzonder maakt. De minicursus bestaat uit drie avonden en twee excursies. Inschrijven is nu mogelijk.

De avonden zijn op :

donderdag 15 juni van 20.00 – 22.00 uur.

Onderwerpen : Waarom is water een bijzonder leefmilieu voor planten en dieren. Hoe zijn planten en dieren aan die bijzondere omstandigheden aangepast. Water als kraamkamer.

donderdag 22 juni van 20.00 – 22.-00 uur

Onderwerpen: relaties in het water. Amfibieën, algemene kenmerken, het voortplantingsgedrag, de ontwikkeling en metamorfose.

Donderdag 29 juni van 20.00 – 22.00 uur

Onderwerpen: libellen, de plaats in het dierenrijk en algemene kenmerken, het voortplantingsgedrag, de ontwikkeling en metamorfose, de belangrijkste groepen.

De excursies zijn op :

zaterdag 24 juni van 09.30 – 12.00 uur

zaterdag 1 juli van 09.30 – 12.00 uur

De avonden worden gehouden in 't Tejaterke, Max de Bossustraat 1 te Best

De plaats van de excursies wordt bepaald tijdens de cursus.

Kosten voor de gehele cursus : IVN-leden 15 euro en 25 euro voor niet-leden

Aanmelden voor 1 juni, via de website www.ivn.nl/best. (onder activiteiten, 15 juni Waterleven)

Achtergrondinformatie

Water is overal. We hebben sloten, rivieren, plassen, poelen, vennen, meren en beken. Water is een bron van leven voor planten en dieren en stelt bijzondere eisen aan de planten en dieren, die er in leven. Sommige dieren brengen hun hele leven onder water door, zoals de vissen. Anderen brengen een deel van hun leven in het water door en gebruiken het water als kraamkamer, zoals de libelle en de amfibieën, waaronder de pad en de kikker. Zij leggen de eitjes in het water en de larven leven onder water, totdat ze na een metamorfose volwassen worden en op het land gaan leven. Ook de helft van de belangrijkste groepen insecten leven in het water. Waterplanten zorgen voor voedsel en een schuil -en broedplaats voor waterdieren.

Maar wat maakt water nu zo bijzonder? Welke problemen ondervindt het leven in het water? Wat biedt het water nu juist aan mogelijkheden en kansen? Welke strategieën hebben planten en dieren ontwikkeld om in het water te leven? Deze en andere vragen staan centraal tijdens de minicursus.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.