Inwoners Besteo

Inwoners Besteo

Inwoners Best en Omgeving

Om het laatste nieuws goed voor en door inwoners van Best en omgeving te laten plaatsvinden ben ik dit blog gestart. Suggesties altijd welkom. Voor meer evenementen kunt u terecht op www.inwonersbestenomgeving.nl/evenementen.

Bijzonder concert van Indiase Ashoka en Rishabh Dhar bij Hof van Solms

MeiPosted by Diana Fri, May 12, 2017 09:53:40

Op woensdag 17 mei aanstaande zullen Ashoka en Rishabh Dhar (moeder en zoon) een uniek concert arrangeren bij het Hof van Solms te Oirschot. Deze wereldberoemde artiesten, afkomstig uit Calcutta te India, zullen met livemuziek en zang het publiek verrassen en betoveren.

Ashoka Dhar Nandy staat bekend als culturele ambassadrice van India en als een van de beste Dhrupad-zangeressen. Dhrupad is een van de oudste Hindoestaanse vormen van klassieke muziek en zou een krachtige werking hebben op lichaam en geest. Ashoka is een ervaren artieste. Ze heeft al vele malen in diverse werelddelen op het podium gestaan en geeft ook regelmatig zangles tijdens workshops.

Haar zoon Rishabh leerde op jonge leeftijd al Pakhawaj spelen, een Noord-Indiase trommel. Doordat hij via zijn moeder veel omging met andere musici leerde hij ook de Ghatam (percussie-instrument) kennen en de vocale vorm van percussie; Konnakol. Rishabh heeft wereldwijd op mogen treden met allerlei artiesten, zoals Grammy-winnaar Victor Woote. In Nederland trad hij meerdere malen op tijdens het North Sea Jazzfestival en speelde onder meer in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Het concert op woensdag 17 mei begint om 20.00 uur, de deuren zijn vanaf 19.15 uur geopend. Kom op tijd voor een goede zitplaats. Een entreeticket kost €10,00 per persoon en is te koop aan de deur of alvast te reserveren via het Hof van Solms: mail naar info@hofvansolms.nl of bel met 0499-571292.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1323