Inwoners Besteo

Inwoners Besteo

Inwoners Best en Omgeving

Om het laatste nieuws goed voor en door inwoners van Best en omgeving te laten plaatsvinden ben ik dit blog gestart. Suggesties altijd welkom. Voor meer evenementen kunt u terecht op www.inwonersbestenomgeving.nl/evenementen.

Maak een spaceshuttle tijdens de Dutch Technology Week bij Cultuurspoorbest

Laatste NieuwsPosted by Diana Tue, May 09, 2017 10:28:58

In de Dutch Technology Week, van 15 t/m 20 mei, is er ook bij CultuurSpoor Best veel aandacht voor uitvindingen die de wereld veranderen, nu en in te toekomst.

"Beleef de Dutch Technology Week en ervaar dat technologie alles om ons heen met elkaar verbindt."

Workshop ’Ruimtevaart in vogelvlucht’

Op zaterdag 20 mei zijn kinderen de astronauten-in-de-dop tijdens de educatieve lezing en workshop.

We duiken in de Geschiedenis van de Ruimtevaart en werpen een blik in de toekomst. De ontwikkeling van de ruimtevaart is erg interessant. Naast prestige projecten heeft de ruimtevaart veel technologie voortgebracht.

Daarna gaan we zelf aan de slag”

Geschiedenis en toekomst van de ruimtevaart

We starten met de avonturieren boeken van een beroemde Fransman. Deze boeken waren een enorme inspiratiebron voor latere raketgeleerden. Het was het begin van de rakettechnologie in de 1e helft van de 20e Eeuw waarin de eerste succesvolle raketlanceringen werden gedaan. De successen werden opgevolgd door het in de ruimte te brengen van een kunstmaan, de eerste mens in de ruimte, maar helaas ook de slachtoffers die de ruimtewedloop tussen USA en USSR heeft parten gespeeld. De eerste mens op de maan, planetenonderzoek, ruimtelaboratoria, Space Shuttles, commerciële ruimtevluchten en toerisme komen achtereenvolgens allemaal aan bod!

Bovendien zijn we trots op de in Nederland geboren astronauten André Kuipers, Wubbo Ockels en Lodewijk van den Berg.

Space shuttle bouwen

En je mag ook zelf aan de slag…je maakt je eigen space shuttle!

Aanmelden

De workshop op zaterdag 20 mei is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Duur: van 13.30 tot 15.00 uur in CultuurSpoor Best. Deelname is gratis. Kinderen die deel willen nemen kunnen zich aanmelden via info@cultuurspoorbest.nl. Er is ruimte voor 20 deelnemers. vol=vol.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1320