Inwoners Besteo

Inwoners Besteo

Inwoners Best en Omgeving

Om het laatste nieuws goed voor en door inwoners van Best en omgeving te laten plaatsvinden ben ik dit blog gestart. Suggesties altijd welkom. Voor meer evenementen kunt u terecht op www.inwonersbestenomgeving.nl/evenementen.

De Eindhovense Oratorium Vereniging komt 8 april naar Best!

AprilPosted by Diana Fri, March 31, 2017 11:58:20

Het Lidwinaconcert van zaterdag 8 april zal verzorgd worden door de Eindhovense Oratoriumvereniging. Het koor viert in april haar 70 jarig bestaan! De EOV bestond oorspronkelijk uit twee koren: “Hosanna”en “De Lofstem”. Deze koren hielden vóór de 2e wereldoorlog op te bestaan omdat zij lid moesten worden van de gehate cultuurkamer. Na de oorlog, op 1 april 1947, zijn ze samengegaan in een nieuw oratoriumkoor, de “Eindhovense Christelijke Oratorium Vereniging”. Bijna 44 jaar na haar oprichting werd de naam gewijzigd in “Eindhovense Oratorium Vereniging”. In 1990 werd Geert Broeksteeg de huidige dirigent en artistiek leider. De pianist en repetitor is Rob van Heck.

De EOV is één van de grotere koren in Eindhoven. Zij treden op met o.a. werken van Händel, Mendelssohn, Mozart en Haydn maar ook het modernere repertoire van Rutter, Britten of Poulenc schuwen ze niet. Professionele orkesten en solisten werken mee aan deze concerten. De concerten worden gegeven in het Muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven.

Zaterdagavond zal het koor werken van o.a. Maurice Duruflé, John Rutter, Ola Gjeilo en Gabriël Fauré ten gehore brengen. Het programma zal afgewisseld worden met piano intermezzo’s van de vaste pianist Rob van Heck. Hij zal werken spelen van Erik Satie, Claude Debussy en Gabriël Fauré.

Het belooft een prachtig concert te worden en u bent van harte welkom! Het concert begint om 19.30 uur(kerk open om 19.00 uur) en duurt ongeveer een uur. Na het concert kunt u achterin de kerk een kopje koffie of thee blijven drinken. De entree en de koffie/thee zijn gratis. Bij de uitgang is een collecte ter bestrijding van de onkosten. Meer info kunt u vinden op www.lidwinaconcerten.nl of op facebook. Graag tot ziens op zaterdagavond 8 april!  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1304