Inwoners Besteo

Inwoners Besteo

Inwoners Best en Omgeving

Om het laatste nieuws goed voor en door inwoners van Best en omgeving te laten plaatsvinden ben ik dit blog gestart. Suggesties altijd welkom. Voor meer evenementen kunt u terecht op www.inwonersbestenomgeving.nl/evenementen.

Bijzonder concert van Indiase Ashoka en Rishabh Dhar bij Hof van Solms

MeiPosted by Diana Fri, May 12, 2017 09:53:40

Op woensdag 17 mei aanstaande zullen Ashoka en Rishabh Dhar (moeder en zoon) een uniek concert arrangeren bij het Hof van Solms te Oirschot. Deze wereldberoemde artiesten, afkomstig uit Calcutta te India, zullen met livemuziek en zang het publiek verrassen en betoveren.

Ashoka Dhar Nandy staat bekend als culturele ambassadrice van India en als een van de beste Dhrupad-zangeressen. Dhrupad is een van de oudste Hindoestaanse vormen van klassieke muziek en zou een krachtige werking hebben op lichaam en geest. Ashoka is een ervaren artieste. Ze heeft al vele malen in diverse werelddelen op het podium gestaan en geeft ook regelmatig zangles tijdens workshops.

Haar zoon Rishabh leerde op jonge leeftijd al Pakhawaj spelen, een Noord-Indiase trommel. Doordat hij via zijn moeder veel omging met andere musici leerde hij ook de Ghatam (percussie-instrument) kennen en de vocale vorm van percussie; Konnakol. Rishabh heeft wereldwijd op mogen treden met allerlei artiesten, zoals Grammy-winnaar Victor Woote. In Nederland trad hij meerdere malen op tijdens het North Sea Jazzfestival en speelde onder meer in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Het concert op woensdag 17 mei begint om 20.00 uur, de deuren zijn vanaf 19.15 uur geopend. Kom op tijd voor een goede zitplaats. Een entreeticket kost €10,00 per persoon en is te koop aan de deur of alvast te reserveren via het Hof van Solms: mail naar info@hofvansolms.nl of bel met 0499-571292.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1323

Ontdek dé nieuwste bands uit de regio tijdens Streekvijver @PopEi

MeiPosted by Diana Tue, May 09, 2017 16:30:05


Vrijdag 12 mei is er weer een nieuwe editie van Streekvijver. Tijdens dit programma krijg je dé kans om bands uit de regio te ontdekken. Deze editie zullen Goddammit Mike: (rock), Sparks & Maze (akoestisch/blues) en Einstein's Kitchen (rock) op het podium staan. Zaal open: 20.30 uur. Entree: gratis.

Goddammit Mike:

Wat krijg je als je een beetje classics en een beetje indie rock combineert en er wat pop aan toevoegt? Goddammit Mike:! De band is begonnen in de Bunker in Eindhoven, het beruchte studentengebouw vlakbij TU Eindhoven. Na een nacht knoeien met muziek, kwam het bekende zinnetje “goddammit, Mike!” en de bandleden kwamen tot de conclusie dat de naam gevonden was. Goddammit Mike: was een feit!

Sparks & Maze

Sparks & Maze is een akoestisch duo bestaande uit Tilburgers Bas Meijs (zang) en Remy van Dun (gitaar). Ze brengen eigen nummers in een eigen stijl, van gevoelige luisterliedjes tot bluesy songs met een lekkere groove. Begin 2015 zijn ze begonnen met het schrijven van een eigen repertoire. Het pakkende stemgeluid van Bas en het inventieve gitaarspel van Remy nodigen uit om je mee te laten slepen in een samensmelting van gevoelens, ervaringen, ideeën en vooral goede muziek.

Einstein's Kitchen
Einstein's Kitchen is een vier mans cover rock-band die werkt aan eigen materiaal. De vier leden Richard, Rene, Kees en Alfred nemen ieder hun eigen invloeden mee, en zo ontstaat een breed repertoire rond alternatieve rock. Zeker bij de eigen nummers schuwt de band het niet buiten dat hokje te treden. Na een paar maanden repeteren in de huidige bezetting staat de band te trappelen de podia te beklimmen; het POPEI podium is een van de eerste.

Meer informatie: www.popei.nl

  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1322

Open Dag Key4Music & Dans-à-Lon 21 mei in Best

MeiPosted by Diana Tue, May 02, 2017 16:01:21

Zondag 21 mei 2017 OPEN DAG bij Key4Music & Dans-à-Lon

13.00-17.00

Kennismaken met allerlei muziekinstrumenten, zanglessen en natuurlijk het enthousiaste docententeam.

Kom lekker kijken, meedoen met de workshops of de challenges die worden gehouden ten bate van Samenloop voor Hoop. Allerlei kraampjes, muziekdealers met instrumentenaanbod, infostands, een hapje en een drankje! Laat je verrassen door deze fantastische, inspirerende plek voor muziek&dans.

Meld je alvast aan, verzeker je van een plaatsje en profiteer op deze dag van kortingsacties op de inschrijving en proeflessen.

Locatie: Zandweg 9 in Best  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1318

Geef je nu op #kennismakingsblokken @dans-a-lon #gembest

MeiPosted by Diana Mon, May 01, 2017 12:14:52


Om de geslaagde dansworkshopdagen van april een vervolg te geven heeft Dans-à-Lon besloten kennismakingsblokken aan te bieden. Na de meivakantie kan iedereen zich gedurende 8 weken verder verdiepen in een stijl naar keuze. Heb je de workshopdagen niet gevolgd? Niet getreurd, je kunt gewoon inschrijven voor een 8-weken cursus!!!

Ze bieden diverse stijlen voor diverse leeftijden.

De kennismakingsblokken die onder andere worden aangeboden zijn:
- HipHop op maandag voor iedereen vanaf 6 jaar
- HipHop op zaterdag voor iedereen vanaf 6 jaar
- Breakdance op zaterdag voor iedereen vanaf 6 jaar
- Free running op zaterdag voor iedereen vanaf 8 jaar
- Klassiek ballet op dinsdag voor iedereen vanaf 6 jaar

Aanmelden kan nog tot en met 5 mei aanstaande.

Kijk voor meer informatie op www.dans-a-lon.nl.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1317

Zaterdag 13 mei Strijkkwartet Pythagoras bij Lidwina in concert

MeiPosted by Diana Wed, April 26, 2017 17:10:03


Een nieuwkomer in de serie Lidwina in Concert is het strijkkwartet Pythagoras. Het Pythagoras Kwartet is in 1999 opgericht door vier musici die allen een exacte studie afgerond hebben, vandaar ook de keuze voor Pythagoras als naamgever van ons kwartet. Zelf muziek maken is onze passie. Musiceren biedt tevens een mooie balans tussen de exacte en creatieve hersenhelften. De huidige leden van het strijkkwartet Pythagoras zijn Frederik Bas en Hein Otto Folkerts (viool), Hylke Hoogeveen (altviool) en Werner Marinelli (cello). Het kwartet bestudeert ieder werk zeer grondig en neemt regelmatig les om het kwartetspel op een hoger niveau te tillen. Aan het eind van iedere repetitieperiode brengt het Pythagoras Kwartet de werken graag ten gehore op een mooi podium zo ook op 13 mei in de Lidwinakerk.

Tijdens het concert op 13 mei zulllen zij spelen de werken van Joseph Haydn, strijkkwartet Op 76/4 in Bes, “Sonnenaufgang” en van Heinrich von Herzogenberg het strijkkwartet op 42/1 in g. De laatstgenoemde is een zeer verfijnd kwartet met veel originele ideeën. Het eerste deel Allegro energico opent met een heftig motief maar laat al snel een lieflijk tweede thema horen. In het volgende Andantino toont de componist zijn vaardigheid in het genre thema- met-variaties met geweldig contrastrijke opeenvolgende bewerkingen. Het derde deel is een swingend Scherzo, Allegro molto met passie en accenten à la Beethoven. Het mars-achtige eerste thema van de finale Allegro contrasteert weer mooi met het zangerige tweede thema.

Iedereen is van harte welkom op zaterdagavond 13 mei. Het concert begint om 19.30 en duurt een uur. Daarna kunt u gezellig nog wat napraten onder het genot van een kop koffie of thee. De entree en de koffie/thee is gratis. Bij de uitgang is een collecte ter bestrijding van de onkosten. Meer informatie vindt u op www.lidwinaconcerten.nl of op Facebook Lidwinaconcerten. Graag tot ziens op 13 mei in de Lidwinakerk, Raadhuisstraat 209 te Best.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1316

The Kids met zangworkshop en singer-songwriter Meneer Schurk @PopEi

MeiPosted by Diana Mon, April 24, 2017 15:11:26

Zondag 7 mei vindt er weer een nieuwe editie van The Kids plaats! Terwijl u onder het genot van een drankje, een hapje en een babbel ontspannen achterover leunt, krijgen de kids een workshop door Centrum voor Pop en Jazz uit Eindhoven. De ouders kunnen genieten van live muziek van singer-songwriterduo Meneer Schurk. Entree: kinderen 3 euro, ouders gratis. Aanvang: 14.00 uur.

Zoals u gewend bent van The Kids zal er een workshop zijn, een knutselhoek en een singer-songwriter voor de ouders. Deze keer verschillende workshop door Mattheus van Heijnsbergen van Centrum voor Pop en Jazz uit Eindhoven. Tussen 14.00 en 17.00 uur zal er een workshop in drie rondes gegeven worden. Vol is vol! Naast de workshop kunnen de kids in de knutselhoek hun creatieve ei kwijt.

Ronde 1 (14.00-14.45u) Bodyrhythms
De kids gaan aan de slag met geluid maken met hun lichaam (bodysounds). Er worden meerdere ritmes gecombineerd met behulp van hulpteksten.

Ronde 2 (15.00-15.45u) Doremi Sing a long
De kids gaan met Mattheus werken aan het lied Do Re Mi uit de Sound Of Music. Ze leren eerst een Nederlandstalige variant waarin voorwerpen, mensen of dieren de leidraad zijn. Om de tekst sneller te leren (en omdat het leuk is) verzinnen ze bewegingen bij de woorden in groepjes en vormen ze deze om tot een dans.

Ronde 3 (16.00-16.45) Food Rap
De kids rappen een spreekstuk over eten. Hierbij speelt Mattheus mee op djembé. Een super leuk stuk dat de kinderen binnen no time kennen!

Meneer Schurk
Meneer Schurk is een duo, bestaand uit Simon van den Hurk (25) en David Schram (23). Met het eigen repertoire wil het duo het publiek verplaatsen in andere situaties. Met behulp van piano, gitaar en trompet raakt Meneer Schurk de gevoelige snaar. Naast eigen nummers speelt het duo ook covers van populaire nummers, zoals Budapest (George Ezra) en Catch & Release (Matt Simons). Het repertoire van Meneer Schurk bestaat uit zowel Nederlandstalige als Engelstalige nummers.

Meer informatie: www.popei.nl  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1315

Feest voor oude en nieuwe hippies @PopEi

MeiPosted by Diana Mon, April 24, 2017 15:09:39


Vrijdag 5 mei: lekker dansen op blote voeten met leuke mensen. Zo simpel kan uitgaan zijn! Nataraj is het feest voor oude en nieuwe hippies, gipsy’s en avonturiers van alle leeftijden. De verrassende muziek en relaxte sfeer bezorgen je een smile van oor tot oor. Geen wonder dat Nataraj al meer dan 10 jaar springlevend is. Geen hits, geen goud van oud maar wel een avontuurlijke mix van world grooves tot techno die de danser inspireren om helemaal los te gaan. Vooraf vindt er een Freedom concert plaats van seVen. Zaal open: 19.30 uur. Aanvang Freedom Concert: 20.00 uur. Start DJ: 21.30 uur. Entree: 12 euro (inclusief Freedom Concert: 17 euro).

20.00 - 21.30 uur: Freedom Concert

Meditatieconcert seVen neemt je mee langs de zeven essentiële stappen van het leven, terug naar je oorsprong. Ieder niveau van Leven wordt ‘aan’ gezet tijdens dit helende concert. Terwijl je luistert naar songs, sounds en meditaties, ervaar je dat je tot leven komt in je lichaam, emoties integreert, de toeschouwer wordt van gedachten, je hart opent, bewust kunt scheppen, resoneert met je originele blauwdruk en je volledige potentieel gaat leven. Dit concert is Engelstalig.

21.30 – 01.30 uur: DJ Caroline

Ooit begonnen in achterafzaaltjes als leuk alternatief dansavondje verovert Nataraj anno 2017 de harten van heel blote voeten dansend Nederland. Wat wil je met zo’n feest waar de onschuld van af spat en iedereen de hippie in zichzelf los kan laten. Je ziet dan ook werkelijk alle leeftijden, kleuren en gezindten extatisch met elkaar dansen op de vloer. De muziek? De dj’s draaien genre-overschrijdend met uiterst dansbare grooves uit alle windrichtingen.

In de lounge zijn er weer massages, een winkeltje en lekkere en gezonde(re) snacks. Vooraf kun je lekker eten in het restaurant van POPEI Veganistische en vegetarische gerechten zijn verkrijgbaar!  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1314

Genieten tijdens semi-akoestische avond PUURliedjes

MeiPosted by Diana Mon, April 24, 2017 15:07:59


Op woensdag 3 mei vindt de 37e editie van PUURliedjes plaats in POPEI. Een knus onderkomen voor en met singer-songwriters en andere artiesten die met een pak liedjes onder de arm even langs wippen om semi-akoetisch iets te laten horen. Meedoen? Meld je dan van tevoren aan om verzekerd te zijn van een plekje op de bank. En voor de duidelijkheid… komen luisteren is ook zeker een aanrader! Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis.

Tijdens PUURliedjes zullen er in een intieme ontspannen sfeer verschillende singer-songwriters en andere artiesten plaatsnemen op de bank, om nieuw repertoire, deuntjes uit de oude doos of tot op het bot uitgeklede liedjes te delen. Voor degene die muziek bij voorkeur consumeren zonder toeters, bellen en andere opsmuk is bij POPEI aan het goede adres.

Meedoen? Meld je dan aan via activiteiten@popei.nl. Op de avond zelf kan ook, maar vol=vol. Hoeveel liedjes je mag doen? Een stuk of 3 á 4.

Meer informatie: www.popei.nl  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1313
Next »