Inwoners Besteo

Inwoners Besteo

Inwoners Best en Omgeving

Om het laatste nieuws goed voor en door inwoners van Best en omgeving te laten plaatsvinden ben ik dit blog gestart. Suggesties altijd welkom. Voor meer evenementen kunt u terecht op www.inwonersbestenomgeving.nl/evenementen.

Beauty Time bij Beachclub Sunrise!

AprilPosted by Diana Tue, April 11, 2017 10:43:11


Zondag 30 april vindt er een leuke workshop voor kinderen plaats bij Beachclub Sunrise. Studio Blom zorgt er deze dag voor dat alle kids supermooi worden opgemaakt met glitter make-up. Daarnaast krijgen zij binnen een paar minuten een geweldig kapsel door de speciale techniek van Studio Blom waarbij gewerkt wordt met een hair-compressor. Terwijl de kinderen plezier hebben tijdens de workshop, ontspannen de ouders bij de Beachclub met bijvoorbeeld een kopje koffie. Aan het einde van deze 1 uur durende workshop laten alle kinderen de metamorfose zien op een echte catwalk en bestaat er de mogelijkheid om leuke foto’s te maken! Met de unieke make-up en haarstyling van Studio Blom levert dit gegarandeerd leuke beelden op!  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1307

KUNSTGROEP GOORMAN EN VAN ELK EXPOSEERT IN HET OUDE KERKJE

AprilPosted by Diana Wed, April 05, 2017 10:20:23

In het Paasweekend 15, 16 en 17 april 2017 exposeert Kunstgroep Goorman en Van Elk in het Oude Kerkje in Middelbeers.

Bea Goorman Al op jonge leeftijd ontdekte Bea haar liefde voor het creatief bezig zijn, vooral tekenen en schilderen. Later kwam daar het werken met klei bij. Al deze ervaringen en haar passie deden haar besluiten naar de academie van Arendonk te gaan. Zij koos voor de richting monumentaal, maakte kennis met verschillende materialen en technieken, zowel 2-als 3 dimensionaal.

Leny van Elk heeft zich na haar opleiding tot beeldhouwster aan de Stadsacademie in Maastricht en de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht verrassend toegelegd op de fragiele techniek van het aquarelleren.

Centraal in het werk staat de kleur. Het gaat hierbij voortdurend om de vraag hoe kleuren en kleurnuances zich tot elkaar verhouden.

Wil van Elk. Zij begon met aquarel-lessen in 2001 bij Mia Koeneman in Eindhoven. Tegelijkertijd volgde zij in Neerpelt een tekenopleiding, gevolgd door een specialisatie in aquarel in Genk.

Haar inspiratiebronnen vindt ze in haar directe omgeving, dagelijkse voorwerpen, de natuur, en de tuin. De uitdaging is voor haar niet het realistisch weergeven maar juist het experimenteren met kleur, vorm en techniek.

Het Oude Kerkje is op zaterdag open van 13 tot 17 uur, op zondag en Paasmaandag van 11 tot 17 uur.

De entree is 2,00 euro (t.b.v. instandhouding van het monument), kinderen gratis. Het adres is Willibrordstraat 25, 5091 CC Middelbeers.

Meer info is te vinden op www.oudekerkje.nl. Ook vindt u ons op Facebook www.facebook.com/oudekerkje

  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1306

Smaeck van Oirschot laat bezoekers ‘smaak’ beleven en ervaren

AprilPosted by Diana Fri, March 31, 2017 12:05:16


Op zondagmiddag 9 april 2017 wordt voor het derde jaar op rij de Smaeck van Oirschot georganiseerd bij het Hof van Solms. Het evenement is een succesvolle combinatie tussen het Nederlands Kampioenschap Pijproken en een markt waar ‘smaak’ centraal staat.

Sinds 2015 wordt eens per jaar in de bovenzaal van het Hof van Solms het Nederlands Kampioenschap Pijproken georganiseerd door de Nederlandse Federatie voor Pijprokers (NFP). Bij deze wedstrijd met ongeveer 80 deelnemers is het de bedoeling om zo lang mogelijk de pijp aan te houden. Op dit NK komen veel internationale liefhebbers van het pijproken af.

Om de bijzondere wedstrijd heen wordt een markt georganiseerd waar smaak, in de breedste zin van het woord, in de spotlights staat. Net als voorgaande jaren is onder andere Coppelmans present om de nieuwste lentetrends te showen. Bij Hans en Hans van Mitra Slijterij Oirschot kunt u kennis maken met Whisky door te ruiken én te proeven. Voor de heren is Barbershop Marc aanwezig, zodat u de oude tijd van het nostalgisch knippen en scheren kunt (her)beleven! Ook kunt u plaatselijke kunstenaars en andere creatieveling ontmoeten, lokale lekkernijen proeven en genieten van talloze andere activiteiten.

Er zullen een aantal ondernemers aanwezig zijn die nauw betrokken zijn bij de wedstrijd, zoals een pijpfabrikant en tabaksproducent, maar ook een traditionele Jeneverstoker past in dit plaatje. Het Pijpcollectief leert u door middel van toneel meer over de pijprokerscultuur. U kunt op deze manier niet alleen kennis maken met lokale ‘smaken’, maar ook met de traditie van het pijproken.

Het evenement is gratis te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. Om 12.00 uur wordt het evenement door de Oirschotse burgemeester Ruud Severijns feestelijk geopend. U kunt achterom bij het Hof van Solms gratis parkeren.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1305

De Eindhovense Oratorium Vereniging komt 8 april naar Best!

AprilPosted by Diana Fri, March 31, 2017 11:58:20

Het Lidwinaconcert van zaterdag 8 april zal verzorgd worden door de Eindhovense Oratoriumvereniging. Het koor viert in april haar 70 jarig bestaan! De EOV bestond oorspronkelijk uit twee koren: “Hosanna”en “De Lofstem”. Deze koren hielden vóór de 2e wereldoorlog op te bestaan omdat zij lid moesten worden van de gehate cultuurkamer. Na de oorlog, op 1 april 1947, zijn ze samengegaan in een nieuw oratoriumkoor, de “Eindhovense Christelijke Oratorium Vereniging”. Bijna 44 jaar na haar oprichting werd de naam gewijzigd in “Eindhovense Oratorium Vereniging”. In 1990 werd Geert Broeksteeg de huidige dirigent en artistiek leider. De pianist en repetitor is Rob van Heck.

De EOV is één van de grotere koren in Eindhoven. Zij treden op met o.a. werken van Händel, Mendelssohn, Mozart en Haydn maar ook het modernere repertoire van Rutter, Britten of Poulenc schuwen ze niet. Professionele orkesten en solisten werken mee aan deze concerten. De concerten worden gegeven in het Muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven.

Zaterdagavond zal het koor werken van o.a. Maurice Duruflé, John Rutter, Ola Gjeilo en Gabriël Fauré ten gehore brengen. Het programma zal afgewisseld worden met piano intermezzo’s van de vaste pianist Rob van Heck. Hij zal werken spelen van Erik Satie, Claude Debussy en Gabriël Fauré.

Het belooft een prachtig concert te worden en u bent van harte welkom! Het concert begint om 19.30 uur(kerk open om 19.00 uur) en duurt ongeveer een uur. Na het concert kunt u achterin de kerk een kopje koffie of thee blijven drinken. De entree en de koffie/thee zijn gratis. Bij de uitgang is een collecte ter bestrijding van de onkosten. Meer info kunt u vinden op www.lidwinaconcerten.nl of op facebook. Graag tot ziens op zaterdagavond 8 april!  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1304

5 april | kleur- en koffieochtend in de Lidwinakerk

AprilPosted by Diana Fri, March 31, 2017 09:16:28

Woensdagochtend 5 april bent u hartelijk welkom tussen 10 en 12 uur bij de inloopochtend in de Lidwinakerk.

Tijdens deze ochtend hebt u de mogelijkheid om lekker ontspannen aan iets moois te kleuren of op een andere manier creatief bezig te zijn. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee. Materialen om te kleuren zijn aanwezig. Gaat u iets anders doen dan zullen eigen spullen nodig zijn.

Bent u nog niet eerder geweest, kom gerust eens binnenlopen.

U kunt naar binnen door de ingang aan de van Zwijssenstraat.

De toegang is gratis, wel is er een potje voor een gift.

Meer info kunt u vinden op www.lidwinakerk.nl.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1303

Kidz-dj Workshop Beachclub Sunrise in Best

AprilPosted by Diana Sun, March 26, 2017 11:12:19

Op 9 april kunnen wel 100 kinderen tegelijk de geheimen van het DJ’en leren. De Kidz-dj geeft namelijk een echte dj-workshop voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Alle kinderen hebben de beschikking over een eigen dj-set en gaan zelf aan de slag met de knoppen van de dj-set. Ze leren naast mixen en beatmatchen ook scratchen en andere tricks. Wat doet een DJ nu eigenlijk? Hoe tel je de maat? Hoe krijg ik iedereen aan het dansen? Ze leren het allemaal! Na afloop vindt er nog een kleine after-party plaats om het feest helemaal compleet te maken!

Waar en wanneer?

De dj-workshops zullen plaatsvinden bij Beachclub Sunrise. Terwijl de kinderen zich muzikaal uitleven, kunnen ouders gezellig een drankje drinken in het restaurant. De eerste workshop staat gepland van 12.00u tot 14.00u, de tweede van 15.00u tot 17.00u. Per workshop zijn 50 plekken beschikbaar. Een plekje kost € 15,00 en is te koop via www.kidz-dj.nl/shop.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1299

Natuurherstel dichtbij huis

AprilPosted by Diana Wed, March 22, 2017 10:54:44

Tussen Ploegstraat en A58

Wanneer bouw- of wegenprojecten beschermde natuur aantasten, moet die natuur gecompenseerd worden. Dat moest ook gebeuren bij de uitbreiding/aanleg van de A2/N2. Ter compensatie is het gebied in Best tussen de Ploegstraat en de A58 teruggegeven aan de natuur. Bent u daar al eens geweest? Weet u al wat er allemaal gedaan is voor de natuur? Nee? Dat komt mooi uit. Op dinsdag 4 april organiseert IVN Best een informatieve avond over dit stukje natuur in Best. Het begint om 20.00 uur en heeft plaats in ’t Tejaterke, Max de Bossustraat 1 in Best. Gratis voor leden. Slechts € 2,50 voor niet-leden. Daarvoor wel gratis koffie of thee in de pauze.

De Bestse natuurgidsen Ans, Henk, Kathy, Marian en Petra weten alles over dit gebied. Tijdens hun natuurgidsenopleiding in 2015-2016 hebben zij de natuur in dit gebied geobserveerd en bestudeerd. Zij hebben hun bevindingen toen al gepresenteerd aan de andere cursisten. Nu – een jaar later en met een diploma op zak – willen ze ook u op de hoogte brengen van dit bijzondere natuurgebied.

In het gebied werd een zwaluwwand voor de oeverzwaluwen geplaatst en werd een schelpenstrand aangelegd voor de kleine plevier. Maar hoe hebben de planten en de dieren zich ontwikkeld in dit gebied? Kom luisteren naar het verhaal van onze afgestudeerde natuurgidsen. Dan bent u meteen optimaal voorbereid op de excursie naar dit gebied op zaterdag 17 juni om 9.30 uur.

Het nieuwe stukje natuur in Best hebben we te danken aan het Structuurschema Groene Ruimte (SGR) (1993). Hierin is namelijk opgenomen: “Wanneer bij wegenprojecten schadelijke effecten op beschermde natuurwaarden niet kunnen worden voorkomen (bijvoorbeeld door verlegging van een gepland traject) of beperkt (door verzachtende maatregelen zoals oversteekplaatsen voor dieren), moet beschadigde natuur gecompenseerd worden.”  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1297

Banjeren door de B’s van Boskant

AprilPosted by Diana Wed, March 22, 2017 10:53:29


Op zondag 2 april 2017 gaan natuurgidsen Marjel van Dijk en Ivon van der Pasch van IVN Best banjeren door de B's van Boskant. Als u wilt, kunt u mee!

We starten om 9.30 uur bij Café De Vriendschap, Pastoor Teurlingsstraat 30 in Boskant. Boskant is één van de jongste dorpen in Brabant.

Het gehucht Boskant is, gezien oude kaarten, wel minimaal 200 jaar oud en heet zo naar de bosrijke omgeving. Vanuit daar banjeren we door o.a. het Belders bos, het Rooise Broek en slenteren we over zandpaden in het Boerenlandschap door o.a. de gehuchten de Bunders, Belders en Bus.

Ook zien we regelmatig de gecultiveerde bomen van Boomkwekerij Van den Berk: één van de grootste van Europa.

We verwachten veel voorjaarsbloeiers tegen te komen en ook vele vogels (waaronder de buizerds) hebben het naar hun zin in het gebied. Rond 11.30 uur zullen we weer terug zijn en kan men naar believen neerstrijken op het terras van het café (consumpties voor eigen rekening).

De wandeling is gratis voor IVN-leden en € 2,50 voor niet-leden.

Het is plaatselijk zeer drassig in het gebied, dus waterdicht, stevig schoeisel is aan te raden. Daardoor is de wandeling ook minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of voor wandelwagens.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1296
Next »