Inwoners Besteo

Inwoners Besteo

Inwoners Best en Omgeving

Om het laatste nieuws goed voor en door inwoners van Best en omgeving te laten plaatsvinden ben ik dit blog gestart. Suggesties altijd welkom. Voor meer evenementen kunt u terecht op www.inwonersbestenomgeving.nl/evenementen.

Unieke show met Johan Goossens & Jennifer Evenhuis bij het Ketelhuis

MaartPosted by Diana Wed, March 22, 2017 10:42:46


Boiler Room Comedy in het Ketelhuis in Eindhoven is best heel bijzonder. Misschien heb je je wel eens afgevraagd hoe de cabaretiers een voorstelling maken? Voordat ze in het theater staan testen ze hun nieuwe grappen in kleine, intieme settings. Boiler Room Comedy ís zo’n plek waar cabaretiers stukken uit hun voorstelling voor het eerst laten zien. En niet één, maar twee cabaretiers spelen die avond; eentje voor, en eentje na de pauze. Heel uniek, heel bijzonder. Op vrijdag 31 maart staat er weer een nieuwe Boiler Room Comedy Night gepland.

De organisatie, Eve Vents, weet iedere keer weer bijzondere en getalenteerde cabaretiers naar Eindhoven te krijgen. Professionals op het punt van doorbreken, of al lang bekend van tv en uit de theaters. Veel vaste bezoekers komen dan ook graag terug om zich steeds weer te laten verrassen. En dat vinden we belangrijk: om een proeftuin te zijn voor cabaret. Want wat is er nu leuker dan nieuwe ervaringen opdoen. Kom je ook op 31 maart?

Deze keer is Johan Goossens erbij en Jennifer Evenhuis zal ook optreden. Onze Master of Ceremony (MC) is dit keer Bram Martens

Nieuwsgierig geworden naar wat deze cabaretiers te vertellen hebben? 20:30u begint de show. En als je er een compleet avondje uit van wilt maken kun je om18:00 aanschuiven voor een heerlijke daghap en dessert, met nog wat brood en smeersels vooraf. Heerlijk eten en je schuift zo door. Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten: de combi-deal van eten en ticket kost maar 30 euro. Een early bird ticket is maar 12,50 in de voorverkoop of 15 euro voor de regular tickets. Reserveer de combi-deal en losse kaarten via onze website.

Boiler Room Comedy:

Vrijdag 31 maart 2017

Aanvang: 20:30 Zaal open vanaf 18:00

Ticketprijzen: 12,50 euro early bird, 15 euro regular, combideal inclusief diner: 30 euro

Tickets via: www.boilerroomcomedy.nl of bij de Ketelhuisbar (Ketelhuisplein 1, Eindhoven)

Locatie: Ketelhuis, Ketelhuisplein 1, Strijp-S, Eindhoven

  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1295

Op zoek naar voorjaarsbloeiers met IVN Best

MaartPosted by Diana Wed, March 15, 2017 10:08:48


Verlang jij ook zo naar het voorjaar? Langere dagen, hogere temperaturen, een lekker zonnetje? De voorjaarsbloeiers zijn de voorbodes van de komst van de lente. Natuurgidsen Petra van Dorp en Kathy Hesen gaan naar ze op zoek tijdens een wandeling op zondag 19 maart van 9.30 tot 12.00 uur. Zoek je mee? De start is bij Café d’n Ekker, Nieuwstraat 44 in Best. Gratis voor IVN leden. Slechts € 2,50 voor niet-leden.

Op de fiets of carpoolend rijd je gezamenlijk naar natuurgebied De Scheeken, waar gewandeld wordt tussen Donderdonksedijk en Bundersdijk in Boskant. Het gebied ligt achter boomkwekerij van den Berk, waar je nog restanten van de oude kwekerij kunt zien. Het is een nat gebied. Daarom zijn laarzen of hoge waterdichte schoenen gewenst.

Hopelijk krijg je voorjaarsbloeiers te zien. Maar dat is natuurlijk niet met zekerheid te zeggen. Afhankelijk van het weer zijn ze er volop, of zal er echt gezocht moeten worden. De hoop is in ieder geval gevestigd op de sleutelbloem en de bosanemoon. Natuurlijk komen ook andere tekenen van het voorjaar aan de orde. Zowel bij de planten als bij de dieren. Wie weet zie je de eerste kikkerdril al in de sloten liggen. Het wordt zondermeer een verrassende wandeling.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1293

Best-Life 19 maart: Coming Out!

MaartPosted by Diana Thu, March 09, 2017 10:32:09


Het lijkt zo eenvoudig; gewoon zeggen hoe je je voelt. Het lijkt zo eenvoudig om in deze tijd uit te komen voor wie je werkelijk bent. Alles lijkt te kunnen, iedereen wordt geaccepteerd, toch?

Heb je het verlangen om meer jezelf te zijn, om ook over je diepste worstelingen met je vrienden te kunnen praten? Wil je graag een goede vriend of vriendin zijn?

Je eigen identiteit is iets kostbaars, maar ook iets waar je een leven lang mee kunt worstelen.

Arie de Rover neemt ons mee op deze zoektocht op 19 maart bij Best Life.

Best Life staat voor prikkelende events voor jongeren en jongvolwassenen vanaf 16 jaar. De verschillende sprekers introduceren een thema dat betrekking heeft op hun leven. Ze gebruiken daarbij filmfragmenten, muziek en clips.

Wil je kennis maken met Best Life of ben je trouwe bezoeker; kom ook op 19 maart.

Iedereen vanaf 16 jaar is welkom in de Lidwinakerk, Raadhuisstraat 209 in Best. Vanaf 19.00 uur is de zaal geopend en staat de koffie klaar. Het programma start om 19.30 uur. Na afloop is er volop ruimte om na te praten onder het genot van een drankje en hapje.

Wil je meer weten over Best Life? Wil je ons financieel steunen of wil je het event op een later moment terugkijken? Kom dan naar onze website; www.best-life.nl of volg ons via Facebook; www.facebook.com/BestLifeEvent

En tot slot:

In 2017 hebben we de volgende data ook nog gereserveerd voor Best Life: 14-5-2017 en 25-6-2017.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1289

Op zoek naar voorjaarsbloeiers met IVN Best

MaartPosted by Diana Wed, March 08, 2017 10:56:58


Verlang jij ook zo naar het voorjaar? Langere dagen, hogere temperaturen, een lekker zonnetje? De voorjaarsbloeiers zijn de voorbodes van de komst van de lente. Natuurgidsen Petra van Dorp en Kathy Hesen gaan naar ze op zoek tijdens een wandeling op zondag 19 maart van 9.30 tot 12.00 uur. Zoek je mee? De start is bij Café d’n Ekker, Nieuwstraat 44 in Best. Gratis voor IVN leden. Voor niet-leden slechts € 2,50.

Op de fiets of carpoolend rijd je gezamenlijk naar natuurgebied De Scheeken, waar gewandeld wordt tussen Donderdonksedijk en Bundersdijk in Boskant. Het gebied ligt achter boomkwekerij van den Berk, waar je nog restanten van de oude kwekerij kunt zien. Het is een nat gebied. Daarom zijn laarzen of hoge waterdichte schoenen gewenst.

Hopelijk krijg je voorjaarsbloeiers te zien. Maar dat is natuurlijk niet met zekerheid te zeggen. Afhankelijk van het weer zijn ze er volop, of zal er echt gezocht moeten worden. De hoop is in ieder geval gevestigd op de sleutelbloem en de bosanemoon. Natuurlijk komen ook andere tekenen van het voorjaar aan de orde. Zowel bij de planten als bij de dieren. Wie weet zie je de eerste kikkerdril al in de sloten liggen. Het wordt zondermeer een verrassende wandeling.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1288

KUNSTlezing Mondriaan en De Stijl

MaartPosted by Diana Thu, March 02, 2017 12:52:33


In 2017 is het 100 jaar geleden dat Theo van Doesburg het tijdschrift De Stijl oprichtte om het gedachtegoed van De Stijl duidelijk te maken.

Kunstenaars als Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld en Bart van der Leck maakten daar deel van uit. Zij hebben de kunst en de wereld om ons heen sterk beïnvloed. Samen zochten de aangesloten kunstenaars naar een ‘nieuwe kunst’, die ook de samenleving moest moderniseren.

Piet Mondriaan was voor alle kunstenaars van De Stijl het grote voorbeeld. Zijn strakke meetkundige vormgeving van verticale en horizontale lijnen en primaire kleuren werden door zijn kunstbroeders niet slaafs gevolgd, maar eerder op een eigenzinnige manier toegepast in gebouwen, meubels, straten, mode en reclame. Zo hoopten zij niet alleen een ‘nieuwe kunst’, maar ook een nieuwe moderne maatschappij te realiseren.

Om 100 jaar De Stijl te vieren zijn er in 2017 door het hele land evenementen en tentoonstellingen.

Kunst- en cultuurhistoricus dr. Ger Jacobs zal in een lezing zijn licht laten schijnen op de beweging van de Stijl en haar invloed op de maatschappij.

Lezing door kunsthistoricus Ger Jacobs over 100 jaar De Stijl.

20:00 - 22:00
Prijs: € 6,00
Leden-prijs: € 4,00

  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1286

11 maart Octet in F (D803) van Franz Schubert bij Lidwina in Concert

MaartPosted by Diana Thu, March 02, 2017 12:49:09


Door het Kamermuziek Ensemble van het Philips Symfonie Orkest

Het Philips Symfonie Orkest werd in 1930 opgericht als een van de vele verenigingen voor medewerkers van het Eindhovense bedrijf. Inmiddels is het PSO uitgegroeid tot één van de grootste amateur symfonie orkesten van Nederland.

Naast het spelen van het orkestrepertoire willen de leden van het PSO het orkestspel verder verbeteren door te musiceren in kamermuziek samenstelling. Drie jaar geleden werd daarvoor het PSO blaaskwintet bestaande uit de soloblazers van het PSO opgericht. In het voorjaar van 2016 werd een ensemble samengesteld samen met een vijftal strijkers van het PSO en een extra klarinet, hoorn en trompet. Deze uitbreiding maakte het mogelijk om in kamermuziek bezetting met een veel breder klankpalet te musiceren.

Dit voorjaar heeft het Kamermuziek Ensemble van het Philips Symfonie Orkest het Octet (D803) van Franz Schubert, voor strijkkwintet, klarinet, fagot en hoorn uit 1824 op zijn programma staan. Dit magistrale kamermuziekwerk heeft een duur van 60 minuten en bestaat uit 6 delen. Het werd geschreven in opdracht van de Oostenrijkse klarinettist Ferdinand Troyer en heeft een vergelijkbare instrumentatie als het Septet van Beethoven, maar uitgebreid met een tweede viool. Tijdens het Lidwinaconcert van zaterdag 11 maart brengen zij u graag dit werk ten gehore.

De samenstelling van het kamermuziekensemble op 11 maart bestaat uit Lothar Blom (viool),

Gwendolyn van Sijl (viool), Joris Geurts (altviool), Geertje Kramer (cello), Ildikó Schermann (bas)

Jeroen Salm (klarinet), Marcel Beckers (fagot) en Maarten Theulen (hoorn).

Het concert start om 19.30 uur in de Lidwinakerk aan de Raadhuisstraat 209 te Best. De Lidwinakerk is vanaf 19 uur geopend. Het concert duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis en er is koffie en thee na afloop. Bij de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Voor meer informatie kijkt u op www.lidwinaconcerten.nl of volg ons op Facebook.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1285

Lezing over het edelhert - 7 maart

MaartPosted by Diana Thu, February 23, 2017 12:39:41

Op de Veluwe, in de Oostvaardersplassen en in het Weerterbos komen ze al voor. In het voorjaar komt het edelhert ook naar Best. In De Scheeken is een groot gebied afgerasterd waar ze worden uitgezet. Hier kunnen ze wennen aan de nieuwe omgeving. Het gebied blijft vrij toegankelijk voor recreatie. Dus de kans is aanwezig dat je ze tegenkomt als je gaat wandelen of fietsen. Niet iedereen is voorstander van de terugkeer van het edelhert. Om hierover een gefundeerde mening te vormen, moet je wel op de hoogte zijn van de voors en tegens. Dat kan tijdens de lezing “Het edelhert” op dinsdag 7 maart om 20.00 uur in ’t Tejaterke, Max de Bossustraat 1 in Best. Gratis voor IVN leden. Slechts € 2,50 voor niet-leden. Met in de pauze koffie/thee.

Lezing

De lezing wordt gegeven door Gerard Traa, beheerder, en Arjen Simons, projectcoördinator. Beiden werken voor Het Brabants Landschap en zijn nauw betrokken bij de terugkeer van “de koning van Het Groene Woud”. Hun presentatie begint met de organisatie van het Brabants Landschap. Vervolgens vertellen ze over het gebied waar het edelhert wordt uitgezet. Welke speciale waarden heeft dat gebied en dienen behouden te blijven? Wat vraagt dit van het beheer van dit gebied? En hoe kunnen de grote grazers, specifiek het edelhert, hierbij een rol spelen? Om vervolgens natuurlijk ook het een en ander te vertellen over het dier zelf.

Edelhert

Edelherten hebben eeuwenlang in Nederland geleefd. Oorspronkelijk kwamen ze ook voor in de Brabantse natuur. Door jacht en het verdwijnen van hun leefomgeving verdwenen de laatste wilde edelherten. Jammer, want ze zijn een belangrijke schakel door hun rol als grote planteneter.

Het Groene Woud is van nature een vruchtbare streek, die zeer geschikt is voor edelherten. Gestart wordt met de terugkeer van 12 tot 15 edelherten in een omheind gebied van 300 hectare. Deze startgroep is een natuurlijk aantal van een kleine groep edelherten in het wild. Deze groep kan nog langzaam groeien tot een mooie groep edelherten die past in het gebied. In de toekomst wordt bekeken hoe de edelherten meer ruimte kunnen krijgen in Het Groene Woud.

Edelherten zorgen voor meer leven in het landschap met hun specifieke gedrag en graasgewoonten. Ze grazen bij voorkeur in de overgangszones van bos naar open gebied. Met hun graasgedrag vormen ze onnatuurlijk scherpe perceelranden om tot brede overgangszones die rijk zijn aan structuur (mozaïekzomen). Zulke natuurlijke overgangen zijn bijzonder rijk aan planten en dieren. Doordat edelherten graag liggen te rollen in modderbaden die ze maken en met hun gewei langs bomen ‘vegen’, maken ze letterlijk plaats voor tal van andere dier- en plantensoorten.

Partners

Brabants Landschap heeft ARK Natuurontwikkeling ingeschakeld om de terugkeer van het edelhert in goede banen te leiden. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met de gemeentes Boxtel, Best en Streekorganisatie Het Groene Woud.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1282

Deze maand bij JCTodo

MaartPosted by Diana Thu, February 23, 2017 12:14:31
Er is weer van alles te doen in maart bij JCTodo.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1280