Inwoners Besteo

Inwoners Besteo

Inwoners Best en Omgeving

Om het laatste nieuws goed voor en door inwoners van Best en omgeving te laten plaatsvinden ben ik dit blog gestart. Suggesties altijd welkom. Voor meer evenementen kunt u terecht op www.inwonersbestenomgeving.nl/evenementen.

Fotografiewandeling met IVN Best - 19 februari

FebruariPosted by Diana Sat, February 11, 2017 14:00:18

Op de Aarlesche Heide

Fotografiewandeling

Sinds het bestaan van de natuurfotografiewerkgroep bij IVN Best worden elk jaar enkele natuurfotografiewandelingen georganiseerd. De eerstvolgende is op zondag 19 februari van 9.30 tot 11.30 uur. Adrie Brands en Wim Vogel nemen je mee naar de Aarlesche Heide om weer wat ervaring op te doen met fotograferen. Het vertrek is bij ’t Tejaterke, Max de Bossustraat 1 in Best. IVN-leden mogen gratis meelopen. Aan niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van € 2,50.

De Aarlesche Heide is een ruig gebied dat zich kenmerkt als halfopen terrein. Heide en bebossing wisselen elkaar af. Er zijn ook zandverstuivingen. Het gebied is bijzonder geschikt om mooie natuurfoto’s te maken.

Tijdens 3 of 4 uitgebreide stops gedurende de wandeling is er gelegenheid om zeer gevarieerde foto’s te maken. De gidsen zullen vragen beantwoorden en advies geven op het gebied van natuurfotografie. Natuurlijk vertellen ze ook over het gebied waar gewandeld wordt.

Naast het leren kennen van het gebied, hopelijk genieten van winterse sferen en dat allemaal vastleggen met je fototoestel. Van harte welkom. Vergeet je toestel niet.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1278

Lidwinaconcert - accordeonensemble Arte op 18 februari

FebruariPosted by Diana Sat, February 11, 2017 13:37:33


Zaterdag 18 februari geeft het accordeonensemble Arte een concert in de Lidwinakerk in Best. Zij komen met een zeer gevarieerd programma. Zij spelen werken in verschillende genre’s, van klassiek tot recente lichte filmmuziek en moderne tango. Het ensemble bestaat uit twee mannen en drie vrouwen: Paul de Bra, Rina de Bra, Wilco van Laarhoven, Diana Meulendijks en Riet Smulders van Dalen. In 2013 is de groep begonnen met het spelen van diverse tango’s tijdens een buitenconcert van de harmonie in Aarle-Rixtel. Na dit succesvolle optreden besloot de groep enthousiast met elkaar door te gaan onder de naam Arte. Henri Lievens, deelnemer en later muzikaal adviseur heeft het eerste echte optreden helaas niet meer mogen meemaken omdat hij in augustus 2014 overleed. Het eerste optreden van Arte was dan ook tijdens zijn uitvaartmis.

Door de ruime ervaring van de spelers bij harmonieën en accordeonverenigingen (o.a. Accordeana in Helmond, Ned. Symfonisch Accordeonconcert, Avanti in Antwerpen, Accordeonorkest REL in Almere)is Arte zeer veelzijdig. Zaterdagavond zullen zij veel verschillende genre’s ten gehore brengen, onder andere:

Meditango van Astor Piazzolla (arrangement Tim fletcher), Gabriel’s Oboe van Ennio Morricone (arr. Paul de Bra), een combinatie van twee klassieke werken: Ave Cello van Johan Sebastiaan Bach en Avé Maria van Charles Gounod. (arr. Paul de Bra), concerto de Aranjuez van Joaquin Rodrigo (arr. Paul de Bra), Arrival of the Queen of Sheba van Georg Friedrich Händel (arr. Paul de Bra) en Bagatelle van Josef Rixner (arr. Curt Herold) Tijdens het concert zal één van hen de verschillende werken toelichten. Het belooft een prachtig concert te worden! U bent van harte welkom! Het concert begint om 19.30 (kerk open om 19.00 uur)en duurt ongeveer een uur. Na het concert bent u uitgenodigd om een kopje koffie of thee te blijven drinken achterin de kerk. De entree en koffie/thee zijn gratis. Bij de uitgang is een collecte ter bestrijding van de onkosten. Meer info kunt u vinden op www.lidwinaconcerten.nl of op facebook. Tot ziens op zaterdag 18 februari!  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1277

ALLES OVER TROUWEN – EXPOSITIE - IN HET OUDE KERKJE

FebruariPosted by Diana Wed, January 25, 2017 11:06:38

Tien creatieve ondernemers bundelen hun krachten en presenteren zichzelf op 4 en 5 februari 2017 in het Oude Kerkje. Een unicum want deze ondernemers kennen elkaar niet en willen graag samenwerken om het Oude Kerkje om te toveren tot een echte real live trouwexpositie. Alle producten die exposeert worden, zijn ontworpen en/of gemaakt door de ondernemers zelf!

De expo is niet alleen maar bedoeld voor toekomstige bruidsparen, maar iedereen die later iets te vieren heeft, is van harte welkom. Ook alle geïnteresseerden die van mooie muziek, bloemen, kunst, mode en ambiance houden, zijn van harte welkom.

In een tweedaagse ontdekkingsreis op 4 en 5 februari is er veel te zien, te beleven en te proeven zoals:

-workshop (op een andere locatie)

-Real live Couture bridal Fashionshow

-informatie en advies over trouwen

-exposities van de verschillende exposanten

- lili-live optreden artiesten met o.a. een zangkoor en Tamara Nivilac, op dit moment: de zangeres van Curaçao.

De initiatiefnemer is Marlena Blaauw, imagostyliste, trouwambtenaar en gastvrouw huwelijken. Zij heeft als wens om haar eerste collectie van gelegenheidskleding in een mooie kerk en samen met andere zzp-ers/mkb-ers te presenteren. Niet via een trouwbeurs, maar via een Real Life expositie. Samen met creatieve en artistieke mensen.

Het Oude Kerkje is op zaterdag open van 13 tot 17 uur en op zondag van 11 tot 17 uur.

De entree is 5,00 euro (waarvan 2,00 euro t.b.v. instandhouding van het monument) en 2,00 euro per kind. Het is niet mogelijk om te pinnen.

Het adres is Willibrordstraat 25, 5091 CC Middelbeers.

Meer info is te vinden op www.beautifulmoments.nl. Daar treft u de openingstijden en de locatie van de workshops aan.

Voor meer info van het Oude Kerkje gaqat u naar www.oudekerkje.nl. Ook vindt u ons op Facebook www.facebook.com/oudekerkje  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1275

Lazy Sonnie Afternoon editie 5 februari 2017

FebruariPosted by Diana Tue, January 24, 2017 10:56:44

Na een reeks overzeese artiesten zoekt Lazy Sonnie Afternoon het muzikale talent voor de editie van zondagmiddag 5 februari dichter bij huis.

Tiny Legs Tim & Steven Troch.
Met Tiny Legs Tim ( hoofdact) haalt Lazy Sonnie Afternoon, na Guy Verlinde, voor de tweede keer een Belgische artiest naar Son en Breugel. Tiny Legs Tim is een van de belangrijke namen uit de hedendaagse Belgische blues en roots scene. Als virtuoos fingerpicker, getalenteerde slide-gitarist, maar bovenal steengoede tekstschrijver, weet Tiny Legs Tim bewonderingwekkende blues- en rootsmuziek te maken die heel eigen klinkt. Na het succes van zijn studio album 'Stepping Up', gaat Tim met zijn onlangs verschenen vierde album 'Melodium Rag' terug naar de basis en zoekt, gewapend met zijn akoestische Martin 017, naar het wezen van de muziek. Steven Troch begeleidt hem hier op subtiele wijze bij op de mondharmonica.

Tinkers Drinkers Dreamers
Dit 4-koppige gezelschap (supportact) zorgt met hun ballads en instrumentals voor een terugblik richting de beginjaren zeventig toen de Engelse en Ierse folkbands hun hoogtijdagen kenden. Engelse en Ierse traditionals worden op geheel eigen wijze gearrangeerd. Onderwerpen als: verloren liefdes, verre zeereizen, overspel en drankmisbruik worden met verve en passie bezongen. Ondanks het feit dat de bandleden een voorliefde hebben voor folk liggen hun wortels in de rock, funk, pop, country, americana en zelfs ragtime. Mede daardoor zijn de liederen en instrumentals vaak doorweven met ingrediënten uit andere muziekstijlen.

Aanvang / toegang

· Lazy Sonnie Afternoon begint om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur.

· De zaal is vanaf 15.00 uur open.

· We vragen geen entree, maar omdat er kosten worden gemaakt om u een unieke muzikale middag te bezorgen vragen wij tijdens het optreden om een vrijwillige bijdrage in de tip jar.

· De muzikale optredens vinden plaats in een luisterambiance en zijn geschikt voor alle leeftijden.

Draag je ons akoestisch podium een warm hart toe? Overweeg dan eens om vriend of sponsor te worden. Meer informatie op www.lazysonnieafternoon.nl Daar vind je ook meer informatie over het programma en de muzikanten. Tot zondag 5 februari in La Sonnerie in Son en Breugel .

Annie Maessen| 23 januari 2017| anniemaessen@gmail.com | Tel. 0499-475351  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1274

Muzikaal Knuffel Festival

FebruariPosted by Diana Mon, January 16, 2017 20:20:23

18 februari 2017, 20.00 uur, JC TODO, gratis toegankelijk.

Iedereen kent er wel een. Een verschilmaker, iemand die altijd klaar staat voor een ander met hulp, inspiratie, een luisterend oor of door er gewoon te zijn.

Op deze avond gaan we er gewoon eens een aantal bedanken.

Dit op een manier zoals alleen muzikanten dat kunnen.
Een avond vol verrassingen, gebracht door een energieke live band bestaande uit diverse regionaal bekende muzikanten met aanstekelijk enthousiasme.

Een avond met warmte, vriendschap, verbondenheid en misschien wel een traan..

De entree is gratis!

Met medewerking van Emiel Scholsberg, Erwin Gielen, Ton van Hout, George Blanken, Wout van Breugel, Lars Benden, Fritz Appel, Eva van Hout, Marieke Hallo, Richard Renar, Nelleke van Eekert, Johan Moeskops, Giel van der Heiden, Joan-Ann Lukas, Anne Smeets, Ellen Vosters, Vincent Schulte , Mark Verdonk, Edward Rijkers, Joy Ketel en Kees Bink  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1268