Inwoners Besteo

Inwoners Besteo

Inwoners Best en Omgeving

Om het laatste nieuws goed voor en door inwoners van Best en omgeving te laten plaatsvinden ben ik dit blog gestart. Suggesties altijd welkom. Voor meer evenementen kunt u terecht op www.inwonersbestenomgeving.nl/evenementen.

Lezing Carli Hermes @MariendaelCEC

JanuariPosted by Diana Tue, January 24, 2017 09:50:53


  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1273

Get Connected | zondag 29 januari

JanuariPosted by Diana Tue, January 24, 2017 09:27:37

Iedereen heeft een maatje nodig op de reis door het leven, vrienden met wie je de slappe lach hebt, maar waarbij je ook kunt uithuilen. Mensen bij wie je stil kunt worden als het leven niet eerlijk lijkt te zijn.

Geloven doe je ook niet in je uppie, je hebt soulmates nodig die je helpen, aanscherpen en steunen in het vinden van betekenis, hoop en zin. Wil je hier meer over horen? Kom dan naar Best Life op zondagavond 29 januari. Corjan Matsinger spreekt deze avond over dit onderwerp. Hij doet dat op een creatieve manier, ondersteund met beeld- en geluidsfragmenten.

Corjan Matsinger is een ex-Youth for Christ veteraan en eigenaar van Young & Holy. Hij is inhoudelijk, humoristisch en non-conformistisch, schatgraver, cultuurliefhebber en altijd op zoek nieuwe ontmoetingen met de levende God.

Hij schreef diverse boeken voor jongeren, waaronder ‘Voordeel van de Twijfel’ en spreekt in de bekende ‘Denkstof filmpjes’, die te vinden zijn op internet.

De Best Life avonden zijn bedoeld om te prikkelen, om uit te dagen, om na te denken. Dat willen wij ook graag bereiken met deze avond. Heb je zin om met je vrienden in gesprek te komen over dit onderwerp; nodig ze uit en neem ze mee.

Iedereen vanaf 16 jaar is welkom!

De evenementen vinden plaats in de Lidwinakerk aan de Raadhuisstraat 209 te Best. Vanaf 19 uur is de zaal geopend en staat de koffie klaar. Het programma start om 19.30 en duurt ongeveer een uur. Er is volop ruimte om na te praten onder het genot van een drankje en hapje.

Wil je meer weten over Best Life? Wil je ons financieel steunen of wil je het event op een later moment terugkijken? Kom dan naar onze website; www.best-life.nl of volg ons via Facebook; www.facebook.com/BestLifeEvent  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1272

Allereerste editie POPEI sessions met POPEI-huisband

JanuariPosted by Diana Wed, January 11, 2017 14:29:17

POPEI heeft vanaf 15 januari een heuse huisband! Iedere 2e zondag van de maand nodigt deze band, bestaande uit Polle van Genechten, Thomas Verghouwen en Theun Sterken, onder leiding van Roel van Moll een aantal vocalisten/singer-songwriters uit voor een gezellige warme avond in het POPEI café vol bekende muziek, lekker eten en vrije muzikale sfeer. De avond start rond 17.00 uur. Entree: gratis.


De huisband speelt 3 sets van een half uur. Het eerste half uur begint rustig en relaxed. Genieten van de optredens en tussendoor lekker kletsen. Tussen de 1e en 2e set is er een speciale daghap verkrijgbaar. Tijdens de 2e set komen er wat meer uptempo nummers voorbij met herkenbare melodieën die je zo mee kunt neuriën en/of zingen. Tijdens de 3e set is het tijd om te rocken en dansen!

Tijdens deze allereerste editie van POPEI sessions heeft de huisband 4 muzikanten weten te strikken. Ans Gijsbers ken je van De Beste Singer-songwriter van Nederland en van de Anouk tribute band Final Jam. Amy van de Weem deed in 2013 mee aan The Voice Kids en nu zal ze naar POPEI komen! Luke de Cort is zanger van Sharp Dressed Men, een jonge energieke allround coverband. En last but not least komt zangeres Magtel de Laat ook langs!

Meer informatie: www.popei.nl  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1265

Funk, rock en dreamy altrock tijdens Streekvijver

JanuariPosted by Diana Wed, January 11, 2017 14:24:07


Vrijdag 13 januari 2017 is er weer een nieuwe editie van Streekvijver. Tijdens dit programma krijg je dé kans om bands uit de regio te ontdekken. Deze editie zullen Roggie 2.0 (funk/rock), City of Funk (funk) en DELUSIONALS (dreamy alt rock) op het podium staan. Zaal open: 20.30 uur. Entree: gratis.

Roggie 2.0

De eigen nummers van Roggie 2.0 is gebaseerd op funk en rock muziek en met de afwisseling in dynamiek en ritmes zijn de liedjes vaak dansbaar en energiek. Inspiratiebronnen zijn Red Hot Chili Peppers, Muse, Brian Setzer, Seven Eleven, Pink, Lenny Kravitz, Stevie Wonder en Bootsy Collins. Gevarieerd dus!

City of Funk
“We begonnen als een coverband met nummers uit veel verschillende stijlen. Van metal tot akoestisch”, vertelt drummer Jasper Nooten. Na genoeg covers te hebben gespeeld zagen ze het licht en besloten ze zich volledig op funk muziek te richten, denk bijvoorbeeld aan Stevie Wonder. De bandleden vinden het leukste aan funk dat je er veel energie in kwijt kunt en funk kan zowel rustig als moddervet klinken.

DELUSIONALS

DELUSIONALS is een all-girl band die dreamy altrock speelt met een snufje indie pop en hier en daar psychedelische accenten. Zwevende vocalen, dansend op geheimzinnige synthesizers en zingende gitaren. Dat allemaal op een ijzersterke bodem van intelligente en creatieve drumpartijen. DELUSIONALS haalt haar inspiratie uit bands zoals Radiohead, Warpaint en Alt-J.


Meer informatie: www.popei.nl  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1264

Best-Kort-Winterwandeling

JanuariPosted by Diana Wed, January 11, 2017 13:20:27

Bij IVN Best


Op dinsdag 24 januari organiseert IVN Best een aangepaste natuurwandeling. De wandeling is vooral bedoeld voor mensen die liever niet alleen wandelen en/of graag wandelen onder begeleiding. Bijvoorbeeld omdat ze een beperking hebben. Het tempo is niet hoog en de wandeling gaat over goed begaanbare paden. Het duurt ongeveer anderhalf uur met zo mogelijk een rustmoment onderweg.

De wandeling begint om 13.30 uur bij Brasserie ’t Boshuys, Sonseweg 39 in Best. Aanmelden is niet nodig. De wandeling wordt begeleid door Els Maris, ervaringsdeskundige biowalks, en Cor Karsemakers, IVN gids. De wandeling is gratis voor IVN leden en aan niet-leden wordt een bijdrage van € 2,50 gevraagd. Na afloop is er gelegenheid om voor eigen rekening iets te drinken. Wil je meer informatie over deze wandeling, neem dan contact op met Els Maris: telefoon 0499 392046; e-mail elsfrijters@hotmail.com

IVN Best is een vereniging die veel natuurwandelingen organiseert.

· Elke maand staat er wel een begeleide natuurwandeling op het programma. Bij zo’n publiekswandeling is altijd een IVN gids aanwezig om over de natuur te vertellen.

· Ook worden op aanvraag voor bedrijven en verenigingen wandelingen georganiseerd.

· Bij de Beleef-de-seizoenen-wandelingen gaat het niet zo zeer om het luisteren naar verhalen over de natuur, maar meer om het beleven van de natuur.

· De Best-Kort-Wandelingen zijn kortere natuurwandelingen over goed begaanbare paden. Ook minder mobiele mensen hebben er recht op om van de natuur te kunnen genieten. Dat geldt eveneens voor mensen die liever niet alleen de natuur ingaan. Ze worden vier keer per jaar gehouden, in elk seizoen één keer. Deze wandelingen staan overigens open voor iedereen.

Alle wandelingen vindt u op onze website: www.ivn.nl/best  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1262

Uilen in Nederland - lezing IVN

JanuariPosted by Diana Wed, January 11, 2017 13:19:20

Datum: 10 januari 2017

Informatieavond bij IVN Best


Begin januari organiseerde de vogelwerkgroep van IVN Best al een uilenwandeling. Op donderdag 19 januari staat er een informatieavond over de uilen in Nederland op het programma. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en wordt gehouden in ’t Tejaterke, Max de Bossustraat 1 in Best. De toegang is gratis voor IVN leden. Aan niet-leden wordt een bijdrage van € 2,50 gevraagd. Daar staat tegenover dat er in de pauze gratis koffie/thee geschonken wordt.

Het eerste deel bestaat uit een lezing door Christien Hermsen gevolgd door een filmpje over de steenuil. Christien is lid van IVN Oisterwijk en van een vogelwerkgroep, die zich vooral met uilenbescherming bezig houdt. Zij is tevens natuurgids.

Het tweede deel wordt verzorgd door Cor Karsemakers met het uitpluizen van braakballen. Hierdoor krijgen de deelnemers inzicht in wat een bepaalde uil zoal eet. Cor is lid van IVN Best en actief als natuurgids. Hij is lid van de vogelwerkgroep en de scholenwerkgroep. Al tientallen jaren inventariseert en beschermt hij diverse soorten uilen.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1261