Inwoners Besteo

Inwoners Besteo

Inwoners Best en Omgeving

Om het laatste nieuws goed voor en door inwoners van Best en omgeving te laten plaatsvinden ben ik dit blog gestart. Suggesties altijd welkom. Voor meer evenementen kunt u terecht op www.inwonersbestenomgeving.nl/evenementen.

Avondvierdaagse Wilhelminadorp Best

Laatste NieuwsPosted by Diana Tue, May 23, 2017 16:07:57


  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1327

Cursus waterleven

Laatste NieuwsPosted by Diana Tue, May 23, 2017 15:59:03

Van: Robine Deleij (06-23541093)

Bernard van Duijnhoven (06-20127558)

Een cursus over wat water zo bijzonder maakt

door Rini Kerstens

INV Best houdt vanaf 15 juni 2017 een drieweekse minicursus “leven in en om het water”. Deelnemers ontdekken aan de hand van voorbeelden wat het waterleven van zowel planten als dieren, zo bijzonder maakt. De minicursus bestaat uit drie avonden en twee excursies. Inschrijven is nu mogelijk.

De avonden zijn op :

donderdag 15 juni van 20.00 – 22.00 uur.

Onderwerpen : Waarom is water een bijzonder leefmilieu voor planten en dieren. Hoe zijn planten en dieren aan die bijzondere omstandigheden aangepast. Water als kraamkamer.

donderdag 22 juni van 20.00 – 22.-00 uur

Onderwerpen: relaties in het water. Amfibieën, algemene kenmerken, het voortplantingsgedrag, de ontwikkeling en metamorfose.

Donderdag 29 juni van 20.00 – 22.00 uur

Onderwerpen: libellen, de plaats in het dierenrijk en algemene kenmerken, het voortplantingsgedrag, de ontwikkeling en metamorfose, de belangrijkste groepen.

De excursies zijn op :

zaterdag 24 juni van 09.30 – 12.00 uur

zaterdag 1 juli van 09.30 – 12.00 uur

De avonden worden gehouden in 't Tejaterke, Max de Bossustraat 1 te Best

De plaats van de excursies wordt bepaald tijdens de cursus.

Kosten voor de gehele cursus : IVN-leden 15 euro en 25 euro voor niet-leden

Aanmelden voor 1 juni, via de website www.ivn.nl/best. (onder activiteiten, 15 juni Waterleven)

Achtergrondinformatie

Water is overal. We hebben sloten, rivieren, plassen, poelen, vennen, meren en beken. Water is een bron van leven voor planten en dieren en stelt bijzondere eisen aan de planten en dieren, die er in leven. Sommige dieren brengen hun hele leven onder water door, zoals de vissen. Anderen brengen een deel van hun leven in het water door en gebruiken het water als kraamkamer, zoals de libelle en de amfibieën, waaronder de pad en de kikker. Zij leggen de eitjes in het water en de larven leven onder water, totdat ze na een metamorfose volwassen worden en op het land gaan leven. Ook de helft van de belangrijkste groepen insecten leven in het water. Waterplanten zorgen voor voedsel en een schuil -en broedplaats voor waterdieren.

Maar wat maakt water nu zo bijzonder? Welke problemen ondervindt het leven in het water? Wat biedt het water nu juist aan mogelijkheden en kansen? Welke strategieën hebben planten en dieren ontwikkeld om in het water te leven? Deze en andere vragen staan centraal tijdens de minicursus.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1326

EEN VERHAAL OVER BROEDERSCHAP, LIEFDE EN LOYALITEIT

Laatste NieuwsPosted by Diana Tue, May 23, 2017 15:52:49

EEN VERHAAL OVER BROEDERSCHAP, LIEFDE EN LOYALITEIT MET ALS RODE DRAAD DE VERNIETIGENDE KRACHT VAN DE TWEEDE WERELDOORLOG.

Begin oktober beleef je dit spektakelstuk tijdens een van de 4 voorstellingen op ons park. Nog nooit speelden wij een voorstelling met zo'n indrukwekkend decor. En ja daar zit een vliegtuig in!

Koop je tickets via https://www.bevrijdendevleugels.com/en-toen-was-het-oorlog


DE KAARTVERKOOP IS GESTART!

De repetities zijn in volle gang, de speeldata zijn bekend, we hebben er zin in! 6, 7 en 8 oktober kunt u de indrukwekkende voorstelling 'En toen was het oorlog' bezoeken. Op 4 oktober is er zelfs een Try Out voorstelling met een gereduceerd tarief. Meer informatie en tickets via https://www.bevrijdendevleugels.com/en-toen-was-het-oorlog

'En toen was het oorlog...' vertelt het verhaal van twee boezemvrienden, Raf McCawley en Danny Walker, die beiden gevechtsvlieger zijn bij de US Air Force. Van jongs af aan zijn ze al beste vrienden en samen doorlopen ze de opleiding om hun officiële 'wings' te behalen.

Raf krijgt een relatie met de verpleegster Emma en ze beleven een mooie zomer met elkaar. Als Raf de kans krijgt om zijn opleiding in de praktijk te brengen pakt hij deze met beide handen aan. Hij vertrekt naar Engeland om daar aan het front tegen de Duitsers te vechten. Hij laat hierbij alles achter wat hij heeft en uiteindelijk wordt niets meer van hem vernomen. Er wordt gemeld dat Raf verongelukt is en Danny brengt Emma het slechte nieuws. Ze zijn er beiden kapot van en in wederzijds verdriet vangen zij elkaar op. De vonk springt hierbij over en ondanks alle ellende vinden zij nieuw geluk in elkaar. Wanneer Raf weer voor de deur staat wordt alles anders en komen de twee vrienden lijnrecht tegenover elkaar te staan...

Een verhaal over broederschap, liefde en loyaliteit met als rode draad de vernietigende kracht van de Tweede Wereldoorlog.

https://www.bevrijdendevleugels.com

https://www.bevrijdendevleugels.com/en-toen-was-het-oorlog

https://www.bevrijdendevleugels.com/cast-etwho  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1324

Slagwerkspektakel door CultuurSpoor op het Raadhuisplein

Laatste NieuwsPosted by Diana Tue, May 09, 2017 10:30:14


Op zaterdag 13 mei staan er op en rond de kiosk tal van slagwerkers die een concert verzorgen tussen 15.00 en 17.00 uur. Het zijn leerlingen en slagwerkgroepen onder leiding van docenten van CultuurSpoorBest Marcel te Brake en Ruud Diederiks.

Programma

Met een gevarieerd programma wordt het een waar spektakel. Enkele examenkandidaten brengen een deel van hun repertoire ten gehore, er zijn gastoptredens van SUpercussion uit Veldhoven en Amizade uit Sint Michielsgestel EN Amizade speelt samen met de samba groep Samba Cultura van Cultuurspoor. Echt alle slagwerkinstrumenten komen aan bod.

Samba Cultura

Dit zijn twee samba slagwerkgroepen van CultuurSpoor Best die los van elkaar repeteren; een jeugdgroep in de leeftijdscategorie vanaf 8 jaar en een oudere , gevorderde groep in de leeftijd vanaf 15 jaar. In de jeugdgroep zit jong aanstormend talent dat na verloop van tijd doorstroomt naar de grote groep. Deze groep bestaat uit gemotiveerde slagwerkers met als doel lekker samen te musiceren. Beide groepen spelen dezelfde stukken zodat ze bij dit slagwerkspektakel ook als één grote groep te zien zijn.

Zorg daarom dat u erbij bent op zaterdag 13 mei, ruim 30 slagwerkers op een middag!  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1321

Maak een spaceshuttle tijdens de Dutch Technology Week bij Cultuurspoorbest

Laatste NieuwsPosted by Diana Tue, May 09, 2017 10:28:58

In de Dutch Technology Week, van 15 t/m 20 mei, is er ook bij CultuurSpoor Best veel aandacht voor uitvindingen die de wereld veranderen, nu en in te toekomst.

"Beleef de Dutch Technology Week en ervaar dat technologie alles om ons heen met elkaar verbindt."

Workshop ’Ruimtevaart in vogelvlucht’

Op zaterdag 20 mei zijn kinderen de astronauten-in-de-dop tijdens de educatieve lezing en workshop.

We duiken in de Geschiedenis van de Ruimtevaart en werpen een blik in de toekomst. De ontwikkeling van de ruimtevaart is erg interessant. Naast prestige projecten heeft de ruimtevaart veel technologie voortgebracht.

Daarna gaan we zelf aan de slag”

Geschiedenis en toekomst van de ruimtevaart

We starten met de avonturieren boeken van een beroemde Fransman. Deze boeken waren een enorme inspiratiebron voor latere raketgeleerden. Het was het begin van de rakettechnologie in de 1e helft van de 20e Eeuw waarin de eerste succesvolle raketlanceringen werden gedaan. De successen werden opgevolgd door het in de ruimte te brengen van een kunstmaan, de eerste mens in de ruimte, maar helaas ook de slachtoffers die de ruimtewedloop tussen USA en USSR heeft parten gespeeld. De eerste mens op de maan, planetenonderzoek, ruimtelaboratoria, Space Shuttles, commerciële ruimtevluchten en toerisme komen achtereenvolgens allemaal aan bod!

Bovendien zijn we trots op de in Nederland geboren astronauten André Kuipers, Wubbo Ockels en Lodewijk van den Berg.

Space shuttle bouwen

En je mag ook zelf aan de slag…je maakt je eigen space shuttle!

Aanmelden

De workshop op zaterdag 20 mei is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Duur: van 13.30 tot 15.00 uur in CultuurSpoor Best. Deelname is gratis. Kinderen die deel willen nemen kunnen zich aanmelden via info@cultuurspoorbest.nl. Er is ruimte voor 20 deelnemers. vol=vol.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1320

Annie M.G. Schmidt-week 2017 bij Cultuurspoorbest

Laatste NieuwsPosted by Diana Tue, May 09, 2017 10:25:56

Van woensdag 10 tot en met zaterdag 20 mei vieren we in het hele land weer de Annie M.G. Schmidtweek. Dit jaar is het thema ‘Jip en Janneke’. In 2017 is het 65 jaar geleden dat er voor het eerst een verhaal verscheen in Het Parool over deze eigenwijze buurkinderen. Reden om ze eens extra in het zonnetje te zetten.

Op woensdag 10 mei om 14.30u leest Elly verhaaltjes van Jip en Janneke en daarna gaan we samen gezellig knutselen.


Jip en janneke willen ook graag jullie vriendjes zijn,

Met hen samen spelen en lezen is fijn!  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1319

Excursie naar Volkstuincomplex De Oude Bogten

Laatste NieuwsPosted by Diana Thu, April 20, 2017 11:43:34

Moestuinieren is in

Op zaterdag 13 mei van 14.30 tot 16.30 uur vindt een excursie van IVN Best plaats naar volkstuincomplex “De Oude Bogten”. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd. Moestuinieren is weer helemaal in. AH zorgt al enkele jaren voor tuinzaden en IVN Landelijk voor de ondersteuning. IVN Best sluit hierbij aan met deze excursie. Het complex ligt aan de Heuveleindseweg 15 in Best en is ook bereikbaar via het fietspad Wensheuvel. Leden van IVN en de volkstuinvereniging hebben gratis toegang. Niet-leden betalen een bijdrage van € 2,50.

In het eerste uur vertelt Samad Jamali (voormalig voorzitter van de volkstuinvereniging) over het tuincomplex en Marion Poldervaart over het moestuinieren voor beginners. Hierbij kunnen de aanwezigen natuurlijk hun vragen stellen. Ook wordt er informatie gegeven over de activiteiten van IVN Best.

Vervolgens is er een korte pauze met koffie/thee. Daarna volgt een rondleiding over het complex en kunt u de vele tuinen bewonderen.

IVN Best en de volkstuinvereniging weten graag van tevoren hoeveel gasten er komen. Meldt u zich daarom vóór 3 mei even aan via website www.ivn.nl/best.

Van maandag 27 maart tot zondag 16 april kon u bij AH sparen voor een eigen moestuintje. U bent reeds begonnen met het zaaien en hebt nu al vragen? Kijk dan op www.ivn.nl/moestuintje en op www.ah.nl/moestuintje.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1311

Jostiband treedt op in de Lidwinakerk

Laatste NieuwsPosted by Diana Tue, April 11, 2017 11:01:36

Op 20 mei treedt de Jostiband met 50 man sterk op in de Lidwinakerk. Vorig jaar vierde de Jostiband in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander haar 50ste verjaardag in een vol Ziggo Dome. Het orkest is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een populaire muziekformatie. Het succes hebben de muzikanten vooral aan zichzelf te danken. Elke woensdagavond oefenen ze met z’n allen hard aan het repertoire. En zaterdagochtend krijgen ze les in kleine groepjes. De kracht van het orkest is de verscheidenheid van instrumenten (van keyboards tot accordeons, van klokkenspellen tot bekkens) maar vooral het spelen met passie en hartstocht. Elke keer verrassen de orkestleden de bezoekers door te laten zien dat ze veel meer kunnen dan men denkt.

Ongeveer eens per maand geeft de Jostiband een optreden ergens in Nederland. En op 20 mei komen ze naar de Lidwinakerk in Best.

Het concert wordt georganiseerd als benefietconcert voor het Bijna Thuis Huis De Vlinder in Best.

Kaarten kosten EUR 15 en kunnen besteld worden door te mailen naar; Jostiband20mei2017@hotmail.com  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1309
Next »