Inwoners Besteo

Inwoners Besteo

Inwoners Best en Omgeving

Om het laatste nieuws goed voor en door inwoners van Best en omgeving te laten plaatsvinden ben ik dit blog gestart. Suggesties altijd welkom. Voor meer evenementen kunt u terecht op www.inwonersbestenomgeving.nl/evenementen.

ommetje door het park van de Zusters Franciscanessen in Oirschot

JuniPosted by Diana Thu, June 15, 2017 21:15:37

IVN-Oirschot nodigt u uit voor een lommerrijk ommetje door het

park van de Zusters Franciscanessen in Oirschot. Deze tuin telt vele

bijzondere bomen en heesters. Op dinsdag 20 juni om 19.00 uur

ontvangt Zuster Eugenie Elbers u bij de hoofdingang van het

klooster Nazareth aan de Koestraat 37 in Oirschot. Vervolgens

begeleiden leden van de IVN-plantenwerkgroep u door het

park. Kom bij voorkeur op de fiets naar het verzamelpunt bij de

Rabobank, waar we omstreeks 18.45 uur vertrekken naar de

zusters. De toegang is gratis.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1333

Behind the Truth| 25 juni Lidwinakerk Best

JuniPosted by Diana Thu, June 15, 2017 21:13:19

Op zondag 25 juni komt Arie de Rover het seizoen van Best Life afsluiten.

Het onderwerp is deze keer Behind the Truth


Fake news houdt de media bezig. Welke nieuwsberichten kloppen en wat is bedacht, en misschien wel bedacht met een bepaalde opzet? Wat is nog waarheid? Met de opkomst van de sociale media is de impact van nepnieuws of leugens enorm groot. Personen kunnen er de dupe van worden en zelfs verkiezingen worden er door beïnvloed. De functie van liegen gaat dieper dan je vaak denkt. De waarheid kan soms zo ongemakkelijk zijn dat liegen een aantrekkelijke optie is. Denk jij dat je sterk genoeg bent voor de waarheid? Onder alle omstandigheden? Kom dat gerust testen bij deze Best Life.

Arie de Rover (55) was jarenlang een succesvol manager en trainer in het bedrijfsleven. Na de draai in zijn leven werd hij spreker, trainer en coach op het gebied van identiteitsvragen, en runde hij een retraitecentrum, dat inmiddels is uitgegroeid tot een opvanghuis voor getraumatiseerde vrouwen: Safe Haven. Arie is getrouwd en heeft samen met zijn vrouw Joke vijf kinderen.

Ook op 25 juni is de zaal vanaf 19.00 uur open en staat de koffie klaar in de Lidwinakerk, Raadhuisstraat 209 in Best. Het programma start om 19.30 uur. Na afloop is er ook weer volop ruimte om na te praten onder het genot van een drankje en hapje.

Wil je meer weten over Best Life? Wil je Best Life financieel steunen of wil je het event op een later moment terugkijken? Kom dan naar de website; www.best-life.nl of volg ons via Facebook; www.facebook.com/BestLifeEvent  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1332

23 juni|Rock ’n Grill met Vera Zané op het terras @POPEI

JuniPosted by Diana Thu, June 08, 2017 20:26:54

Hoezo komkommertijd? Vooruit, een klein beetje dan. Maar van 23 juni t/m 8 september treedt er elke vrijdag op het POPEI terras een band op. Omkomen van de honger is ook onnodig, want tijdens deze avonden staat ook de BBQ flink te branden. Op vrijdag 23 juni komt singer-songwriter act Vera Zané. BBQ vanaf 18.00 uur, live muziek vanaf 20.00 uur. Entree: gratis!

Vera Zané is een singer-songwriter-act ontstaan vanuit de wortels van het Rock City Institute in Eindhoven. Eerder waren zij al te zien in een overvolle Effenaar, op het internationaal programmerende ThissFest in Den Haag en stonden ze op het podium in Berlijn. Ook waren ze te beluisteren tijdens de Nijmeegse Vierdaagse in 2015 en openingsact van het Bevrijdingsfestival 2016 in Brabant.

Door de persoonlijke benadering, de intieme sfeer en het verhaal is Vera Zané een unieke ervaring om mee te maken.

BBQ en bier, vitamines en cocktails… voor ieder wat wils tijdens Rock ’n Grill! Van een beefburger, saté, garnalen en speciaal biertjes, tot dipgroenten met sausjes, fruitsalade, quinoa burger, aardbeien Mojito en smoothies.


Meer informatie: www.popei.nl  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1331

FemME battle – finale @Popei|10 juni

JuniPosted by Diana Thu, June 08, 2017 20:24:03


Tijdens de internationale muziekwedstrijd FemME Battle wordt gezocht naar de beste metalband met tenminste één vrouw in de gelederen. De twee winnaars spelen in september op FemME 2017 in de Effenaar. Zaterdag 10 juni is de finale in POPEI. Aanvang: 19.00 uur. Entree: 7,50 euro.

Na voorrondes in Finland, België, Nederland en Duitsland en de halve finales hier in Eindhoven, is het tijd voor de finale van FemME! Alleen de beste bands zijn nog over en het beloofd een spannende strijd te worden. Welke band mag uiteindelijk in september in de Effenaar hun sound laten horen aan het publiek? We weten het 10 juni!

Meer informatie: www.popei.nl  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1330

Lazy Sonnie Afternoon SPECIAL 18 juni 2017

JuniPosted by Diana Thu, June 08, 2017 20:14:49


Een introductie behoeft ze eigenlijk niet. In oktober 2015 trad ze al op in de Kapelzaal van La Sonnerie en in mei 2016 verzorgde ze het eerste huisconcert voor de Vrienden van Lazy Sonnie Afternoon. En als ze dan in de buurt is, komt ze graag naar Son en Breugel voor een optreden: Annie Keating.

Annie Keating komt van oorsprong uit Boston maar sinds enkele jaren leeft en werkt ze in Brooklyn, New York. Annie zette in 1992 haar eerste stappen in de muziek maar moest tot 2004 wachten voordat haar debuutalbum werd uitgebracht. Inmiddels heeft ze diverse albums op haar naam staan. Onder de titel “Trickstar”, haar meest recente album dat ze tijdens deze show presenteert, neemt ze je mee naar haar jeugd.

Annie wordt ter zijde gestaan door Steve Mayone ( mandoline en gitaar) en Scott Warman ( bas).

Een EXTRA editie dus. Het belooft op 18 juni een spetterend concert te worden in een speciale setting, met special guests van eigen bodem.

Aanvang / toegang

· Lazy Sonnie Afternoon begint om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur.

· De zaal is vanaf 15.00 uur open.

· We vragen geen entree maar vragen tijdens het optreden om een vrijwillige bijdrage in de tip jar. Wij hopen uiteraard op een gulle gift om deze unieke middagen ook in de toekomst mogelijk te maken.

· De muzikale optredens vinden plaats in een luisterambiance en zijn geschikt voor alle leeftijden.

Festival
Noteer ook 3 september in je agenda: het Lazy Sonnie Afternoon Festival met een 5-tal bands.

Volgende editie
De volgende reguliere Lazy Sonnie Afternoon is op 2 juli met het Björn van der Doelen Trio.

Kijk op onze website www.lazysonnieafternoon.nl voor de agenda en/ of meld je aan voor onze Nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte. Ook sponsoren kunnen zich op onze website aanmelden.

We zien je weer graag op zondagmiddag 18 juni in Kloosterhotel La Sonnerie in Son en Breugel.

  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1329

Lazy Sonnie Afternoon editie 4 juni 2017

JuniPosted by Diana Tue, May 23, 2017 16:24:00

Het wordt een mooie Pinksterdag bij Lazy Sonnie Afternoon deze 4e juni. Met een reizende verhalenverteller uit de USA als hoofdact en een fingerstyle-gitaris uit Sint Oedenrode.

RYAN M. BREWER

Getalenteerde free range americana singer-songriter.
Je kunt singer-songwriter Ryan M. Brewer het best omschrijven als een reizende verhalenverteller.
In zijn nummers gaat de meeste aandacht uit naar zijn teksten en hij zweeft daarbij door verschillende genres. Brewer snijdt een breed scala onderwerpen aan, zoals existentiële verwarring, politieke ontgoocheling en worsteling met geloof en liefde. Een echte aanrader. DENNIS VAN DER SANDEN

Dennis van der Sanden heeft altijd al een passie voor muziek gehad. Op zijn 16e ontdekte hij Tommy Emmnuel en zijn “fingerstyle” gitaar stijl. Dennis was meteen weg van deze stijl en vanaf dat moment heeft hij zich gespecialiseerd in deze techniek, terwijl hij luisterde naar Tommy Emmanuel, Chet Atkins en Meryl Travis. Ieder vrij moment grijp Dennis aan om zijn techniek te verbeteren. Tegenwoordig bespeelt Dennis regelmatig zijn gitaar op festivals of andere evenementen.

Aanvang / toegang

· Lazy Sonnie Afternoon begint om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur.

· De zaal is vanaf 15.00 uur open.

· We vragen geen entree maar vragen tijdens het optreden om een vrijwillige bijdrage in de tip jar. Wij hopen uiteraard op een gulle gift om deze unieke middagen ook in de toekomst mogelijk te maken.

· De muzikale optredens vinden plaats in een luisterambiance en zijn geschikt voor alle leeftijden.

Specials
Noteer ook alvast 18 juni en 3 september in je agenda. Op zondagmiddag 18 juni er een speciaal optreden met de New Yorkse Annie Keating, die in oktober 2015 al een spetterend optreden verzorgde bij Lazy Sonnie Afternoon. Deze special kun je niet missen.
En op 3 september het Lazy Sonnie Afternoon Festival met een 5-tal bands.

Kijk op onze website www.lazysonnieafternoon.nl voor de agenda en/ of meld je aan voor onze Nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte. Ook sponsoren kunnen zich op onze website aanmelden.

We zien je weer graag op zondagmiddag 4 juni in Kloosterhotel La Sonnerie in Son en Breugel.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1328

Avondvierdaagse Wilhelminadorp Best

Laatste NieuwsPosted by Diana Tue, May 23, 2017 16:07:57


  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1327

Cursus waterleven

Laatste NieuwsPosted by Diana Tue, May 23, 2017 15:59:03

Van: Robine Deleij (06-23541093)

Bernard van Duijnhoven (06-20127558)

Een cursus over wat water zo bijzonder maakt

door Rini Kerstens

INV Best houdt vanaf 15 juni 2017 een drieweekse minicursus “leven in en om het water”. Deelnemers ontdekken aan de hand van voorbeelden wat het waterleven van zowel planten als dieren, zo bijzonder maakt. De minicursus bestaat uit drie avonden en twee excursies. Inschrijven is nu mogelijk.

De avonden zijn op :

donderdag 15 juni van 20.00 – 22.00 uur.

Onderwerpen : Waarom is water een bijzonder leefmilieu voor planten en dieren. Hoe zijn planten en dieren aan die bijzondere omstandigheden aangepast. Water als kraamkamer.

donderdag 22 juni van 20.00 – 22.-00 uur

Onderwerpen: relaties in het water. Amfibieën, algemene kenmerken, het voortplantingsgedrag, de ontwikkeling en metamorfose.

Donderdag 29 juni van 20.00 – 22.00 uur

Onderwerpen: libellen, de plaats in het dierenrijk en algemene kenmerken, het voortplantingsgedrag, de ontwikkeling en metamorfose, de belangrijkste groepen.

De excursies zijn op :

zaterdag 24 juni van 09.30 – 12.00 uur

zaterdag 1 juli van 09.30 – 12.00 uur

De avonden worden gehouden in 't Tejaterke, Max de Bossustraat 1 te Best

De plaats van de excursies wordt bepaald tijdens de cursus.

Kosten voor de gehele cursus : IVN-leden 15 euro en 25 euro voor niet-leden

Aanmelden voor 1 juni, via de website www.ivn.nl/best. (onder activiteiten, 15 juni Waterleven)

Achtergrondinformatie

Water is overal. We hebben sloten, rivieren, plassen, poelen, vennen, meren en beken. Water is een bron van leven voor planten en dieren en stelt bijzondere eisen aan de planten en dieren, die er in leven. Sommige dieren brengen hun hele leven onder water door, zoals de vissen. Anderen brengen een deel van hun leven in het water door en gebruiken het water als kraamkamer, zoals de libelle en de amfibieën, waaronder de pad en de kikker. Zij leggen de eitjes in het water en de larven leven onder water, totdat ze na een metamorfose volwassen worden en op het land gaan leven. Ook de helft van de belangrijkste groepen insecten leven in het water. Waterplanten zorgen voor voedsel en een schuil -en broedplaats voor waterdieren.

Maar wat maakt water nu zo bijzonder? Welke problemen ondervindt het leven in het water? Wat biedt het water nu juist aan mogelijkheden en kansen? Welke strategieën hebben planten en dieren ontwikkeld om in het water te leven? Deze en andere vragen staan centraal tijdens de minicursus.  • Comments(0)//blog.inwonersbestenomgeving.nl/#post1326
Next »